Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hódít a kutyafrizbi!

Nem csak, hogy hazánkban is egyre népszerűbb a kutyafrizbi de a múlt hétvégén a hajógyári szigeten rendezték meg az Európa-bajnokságot, ahol a magyar kutya-gazdi párosok is remekül szerepeltek.

Ez a sport is, mint sok másik, Amerikából indult útjára, hazánkba pár éve érkezett. A frizbizés ideális mozgásforma a városban élő kutyák számára. Játszani szinte bárhol lehet, a sérülés szinte kizárt. Ami azonban a labda- és botdobálásnál is csábítóbbá teszi a játékot, hogy a levegőben repülő korong elkapása gyakran nagyobb izgalmat vált ki a kutyákban. A játékra épülő versenyportnak hazánkban két változatát játsszák.

Távolsági verseny egy 40 méter hosszú pályán zajlik. A kutya-gazda párosoknak egy perc áll rendelkezésre, ez alatt az idő alatt kell a korongot minél többször minél távolabb dobni, és a kutyának a levegőben elkapva visszahozni.

A másik 'szakág' a szabadstílus. Itt a hatlábú csapatnak különböző trükköket, akrobatikus koreográfiákat kell zenére bemutatva, amit zsűri pontoz.

A hétvégén tartott EB-n hét magyar érem is született, aminek hála talán még többen ismerhetik meg ezt a gazdiknak és kutyusoknak egyaránt remek kikapcsolódást és egészséges mozgást kínáló játékot.

0 Tovább

A leggyakoribb turistafotók

Itt a nyár és vele együtt a vakációszezon is. Ha pedig az ember nyaral az egyik első dolog, amit felír a szükséges kellékek listájára a fényképezőgép. Legyen szó tengerparti pihenésről, vagy fárasztó városnézőtúráról a fényképezőgép senkinél sem maradhat otthon. A klikkelgetés legalább annyira a nyaralás része lett, mint a naptej vagy a térkép. De, mit is fotózik egy átlagos turista? Mi most ezeket szedtük össze. Azokat a képeket, amelyek szinte soha egy fényképalbumból sem maradhatnak ki.

 

 Csoportkép az Eiffel-toronynál

 

Az egyik legkedveltebb turistacélpont legkedveltebb látványossága. Kevesen vannak, akik nem készítenek egy ehhez hasonló képet a híres toronynál.

 

A Szabadság-szobor New York-ban

 

A fáklyát tartó nőalak fotogénség szempontjából a az Eiffel-torony amerikai ikertestvére. Annak ellenére, hogy nem könnyű megközelíteni, mégis évente több tízezer turista keresi fel, hogy egyebek mellett elkészíthessen egy hasonló képet.

 

A Pisai ferde torony

 

Ez az olasz városka nem sok egyéb nevezetességgel büszkélkedhet, sőt híres ferde tornya is a véletlen műve. Mégis a legnépszerűbb célpontok közt tartják számon, ahol a turisták kiélheti kreativitásukat. Az 'Elkaptam a dőlő tornyot' kötelező póz!

 

A Tower Bridge Londonban

 

Természetesen az angol főváros is felkerült a listára. Komoly ellenfele volt a Big Ben, de gondoltuk, toronyból és elég égbenyúló alkotásból van itt elég, jöjjön valami más.

 

A Parlament

 

A végére egy hazai látványosságot hagytunk. Lehet, hogy nem ez a világ legnépszerűbb látnivalója de nekünk mégis különleges. Már csak azért is, mert jelenlétét természetesnek vesszük és többségünk még biztos nem fotózkodott vele ;)

 

 

1 Tovább

Paint Up! virtuális épületfestés

A világon mindenhol, így hazánkban is egyre közismertebbek és népszerűbbek a 3D mapping technológiával készült virtuális épületfestést alkalmazó projektek. Ennek lényege, hogy az alkotók a tervezésnél figyelembe veszik az épület architektúráját és ezeket beletervezik a vetíteni kívánt videóba. Ennek köszönhetően az épület falait, oszlopait, szobrait nem csupán színes fénnyel árasztják el, hanem azokat virtuálisan mozgásba is lendítik, így táncoltatva meg az egész épületet.

Idehaza, immár második éve, a Paint Up! Csapata mutatja be a műfaj legprofibb képviselőit. Tavalyi rendezvényük a Magyar Nemzeti Galéria Várban található épületét varázsolta el, és idén sem kevésbé grandiózus eseményt terveznek. Idén a Magyar EU elnökség egyik záróeseményeként, június 26-án a Magyar Tudományos Akadémia épületén lesznek láthatók a legújabb és legszínvonalasabb vetítések.

 

 

Nehéz szavakba önteni mekkora élmény is élőben végignézni egy hasonló vetítést, így kedvcsinálónak álljanak itt a tavalyi képsorok:

 

 

Ha megtetszett a dolog az látogassatok el honlapjukra vagy az esemény Facebook oldalára, ahol további hasznos információkat is találtok.

0 Tovább

Pimp My Wall

Az interneten és a különböző tévés barkácsműsorokban számos tippet, ötletet és praktikát leshetünk el arról, hogyan is varázsolhatjuk szebbé, egyedibbé otthonunkat. Mi nem is ebbe a sorba szeretnénk beállni, hanem egy igazán fiatalos és trendi, de legfőképp profi csapatot szeretnénk nektek bemutatni.

 

A Pimp My Wall csapata lakások, irodák, éttermek vagy bármilyen egyéb belső tér egyedi dekorálásával foglalkozik. Majdnem azt írtuk, hogy festésével de nagyot hibáztunk volna: az ecset és a festékszóró mellett profin bánnak egyedi tervezésű fali-matricákkal, tapétákkal és ha az igény úgy kívánja szöggel és kalapáccsal is.

 

Saját bevallásuk szerint a munkamódszer és a tervezés folyamata is személyre szabott. Előbb megnézik a dekorálásra szánt helyet, majd egy jót beszélgetnek a tulajjal. Ha van előzetes elképzelés együtt gyúrják át a gondolatot, hogy a tökéletes dekoráció születhessen meg, ha pedig nincs, igyekeznek minél többet megtudni a térről és a benne élőkről/dolgozókról.

 

Azt hisszük a képek magukért beszélnek: legyen szó rajzfilm-klasszikusokkal díszített irodáról vagy századfordulós francia lebujjá varázsolt nappaliról, a Pimp My Wall csapata előtt nincs akadály. Ha tetszik az alábbi videó és élőben is megnéznétek, hogyan dolgoznak érdemes megkeresni őket honlapjukon vagy Facebook oldalukon!

 

 

 

0 Tovább

Pohár-zene, profi módon

Az utcai zenészek körében évek óta népszerű a különleges, talpas poharakból álló hangszer. Az üveg-hárfa tulajdonképpen egy több pohárból álló készlet, melyekben mind eltérő mennyiségű víz található. Ez, és a pohár mérete, formája határozza meg, hogy ha ujjunkat végighúzzuk a pohár peremén, akkor az hogyan rezonál és ezáltal milyen magas hangot ad. Bár egy-két hangot szinte bárki ki tud csikarni a poharából, ha véletlenül egy lassú pincérrel hozta össze a szerencse, az üvegen játszani nem könnyű. Egy teljes üveg-hárfa összeállítása komoly tapasztalatot és kiváló hallást igényel.

Ennek egyik nagy mestere Robert Tiso, akinek saját albuma is megjelent már. Az ő virtuozitásából remek ízelítőt nyújt az alábbi videó.

 

 

 

Ha megtetszett volna a hangszer, de nem tudjátok, hogyan sajátíthatnátok el, nagy segítségetekre lehet ez az angol tervezők által megálmodott készlet. Ez két poharat tartalmaz, amelyeken a mérőedényekről ismerős skálát találunk. Ám, mint ahogy azt már biztosan sejtitek a strigulák itt nem a kedvenc süteményünk hozzávalóinak helyes arányát jelzik, hanem a tökéletes hangszínt segítenek beállítani.

 

Természetesen egy pár pohár nem elég egy teljes üveg-hárfa felállításához, de kezdésnek biztosan alkalmas. Kipróbálhatjuk rajtuk tehetségünket, ami ha nem is bizonyul Robertéhez hasonlóan átütőnek, pár kellemes órát biztos szerzünk magunknak. Persze, akkor sem járunk rosszul, ha a hallgatóságunk végleg lebeszél minket a további zenészkedésről, legrosszabb esetben is lett két új borospoharunk.

1 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Utolsó kommentek