Úgy tűnik a Star Wars tényleg soha nem megy ki a divatból. Sokak szerint George Lucas csak azért dob piacra újabb és újabb részeket, sorozatokat és játékokat, hogy tovább hizlalja pénztárcáját. Sok esetben talán igazuk is van, ám ezúttal a legfanatikusabb oldschool Star Wars rajongók is csak elismerően szólhatnak.

A most megjelent Star Wars: The Blueprints című könyv a legendás eredeti trilógia kedvenc épületeinek, robotjainak és járműveinek a műszaki leírását és tervrajzait tartalmazza.

 

 

Ami igazán különlegessé teszi a gyűjteményt, hogy nem a képzeletbeli űrhajók fiktív alkatrészeit vetették papírra. A könyv alapjául az eredeti, 1978 díszletek és kellékek valóságos tervei szolgáltak, amelyek alapján a stáb megteremtette a Star Wars Univerzumot. Az elveszettnek hitt eredeti tervek döntő többségét a rajongók még sosem láthatták.

 

Ami tovább növeli a könyv szellemi értékét, hogy csupán 5000 darabos számozott kiadásban jelenik meg. Ebből is kiemelkedik az első 125 db, amit az eredeti látványtervező trió Norman Reynolds, Les Dilley és Roger Christian dedikál. Ezt természetesen egy nagyon is kézzel fogható összeggel kell megfizetni: a könyv első 125 példánya 1000, a maradék 500 $-ért előrendelhető.