Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Trendi 100!

Komoly fordulóponthoz érkezett a trendi blog. Ez a mai a 100. bejegyzésünk! Bár biztos sokak szerint ez nem is olyan rengeteg, mi mégis nagyon örülünk neki, hogy eljött ez a nap és már alig várjuk az 1000-et!! És mivel minden sikeres blognak az egyik legfontosabb alkotórésze az olvasók tábora, szeretnénk nektek is megköszönni a támogatást. Ezért arra gondoltunk összeszedjük melyik 5 cikkünket olvastátok eddig legtöbben.

 

Szexi címlaplányok a PhotoShop előtt

 

 

Annyira nem meglepő módon egy csajos poszt került az első helyre. Ebben a digitális technológiák korát megelőző képmanipulálást mutattuk be csinos hölgyeken keresztül. A hatvanas évek reklámlányainak bizony nem csak az alakját szabták át a retusálóművészek,d e sokszor egészen új környezetbe is helyezték őket.

 

Extrém versenypálya egy kolumbiai autópályán

 

A második is egy férfiasnak mondható bejegyzés. Vagy mondjunk inkább kisfiúsat? Lényeg a lényeg, a szupergyors kisautóiról és pörgős-ugratós versenypályáiról híres Hot Wheels kolumbiai reklámja belopta magát a szívetekbe.

 

Divat lett a használt gumi!

 

A bizony a legnépszerűbb divatvilággal foglalkozó cikkünknek is van köze a közlekedésez. Az autógumikkal valószínűleg túl nehéz lenne dolgozni ezért számos divattervező bicikligumik újrahasználásával készít táskát, karkötőt vagy éppen bútort. Örülünk, hogy így szeretitek környezetbarát megoldásokat!

 

Az idei nyár legcsajosabb napszemüvegei

 

Tovább kalandozunk a divat szövevényes világában. Még májussal írtunk az idei nyár legmenőbbnek szánt női napszemüvegeiről. Nem állítjuk, hogy minden tippünk telitalálat volt, de az biztos, hogy a Wayferer és a leopárdminta nagy slágerek!

 

Hollywood új kedvencei

 

Hollywood trendi, 30 év alatti fiatal sztárjairól indított sorozatunk is sokan olvastátok. Bár a fiatal, pályafutásuk elején álló színészek története jogosan kelti fel bárki érdeklődését, szerintünk nem véletlen, hogy a hölgyekkel foglalkozó bejegyzés ért el nagyobb sikert. ;)

 

 

0 Tovább

Hé! Milyen számot hallgatsz?

Új trend terjed a YouTube-on, ami mint sok egyéb New York-ból induva járta már be szinte az egész világot. A 'Hey You! What Song are you Listening to?', avagy magyarosan 'Hé! Milyen számot hallgatsz?' lázról van szó.

A dolog roppant egyszerű, de annál szórakoztatóbb. Egy kamerával és egy a fenti szöveggel ellátott táblával felszerelkezett vállalkozó szellemű városlakó járja az utcákat és minden fülhallgatóval szembejövő idegennek felteszi a már említett kérdést. A verbális kommunikációt tökéletesen egészíti ki a tábla, ha a zenehallgatás miatt a kérdést nem hallanák meg elsőre. Az internetre felkerült videókban természetesen felcsendülnek az éppen hallgatott számok kedvenc dallamai és egészen a következő válaszadó megjelenéséig hallhatjuk őket.

Az alább látható eredeti videót Tyler Cullen készítette New York-ban és 2 hónap alatt bő 1,2 millióan látták.

 

A videó nem csak a nézőknek tetszett, de sok alkotót is megihletett így két hónap alatt több tíz reinkarnációja született. Ezek többek közt olyan városokban készültek mint London, Denver, Sydney, Szingapúr, Koppenhága vagy Isztambul.

Budapestiként büszkén mondhatjuk, hogy a mi városunk sem marad ki a sorból és pár napja felkerült a hazai verzió is, amit eddig több, mint 20.000-en néztek meg. Ha ti is kíváncsiak vagytok mit hallgat az 'utca embere' klikk a videóra!

 

Ha tetszett a cikk kövess minket a Facebookon is!

1 Tovább

27 Club – Kik is ők?

Amy Winehouse tragikusan korai halála óta a sajtóhírekben egyre gyakrabban emlegetik a 'Club 27-et' vagy a 'huszonhetesek klubját'. Feltűnt számunkra, hogy ritkán derül ki pontosan, hogy miről is van szó ezért utánajártunk a dolognak.

 

Az angolul 27 Club-nak emlegetett 'csoport' azon, művészek gyűjtőneve, akik mind 27 éves korukban haltak meg.

A történet még 1969-ben kezdődött, amikor szűk egy év leforgása alatt elhunyt Brian Jones (a Rolling Stones alapítótagja vízbe fulladt), Jimi Hendrix (alkohol és altatók halálos kombinációja végzett vele), Janis Joplin (heroin túladagolás áldozata lett) és Jim Morrison (a The Doors énekesének halálát hivatalosan szívleállás okozta).

Ők négyen alkotják a Club 27 kemény-magját, akikkel azonban gyakran együtt emlegetik a durván negyed évszázaddal később, életének saját kezével véget vető Kurt Cobain-t. A Nirvana énekes-gitárosáról saját nővére többször azt állította, hogy már gyerekkora óta szeretett volna a huszonhetesek klubjához csatlakozni. Ezt végül egy shotgun segítségével 1994 áprilisában meg is tette.

Amióta a 4+1 neves előadó élete a bűvös 27. évben ért véget a zenerajongók visszamenőleg is számon tartják a hasonlóan rövid életű művészek névsorát. A lista közel 40 főt számlál, akik közt meggyilkolt rappertől kezdve a huszadik század elejének bluesénekesiig számos különböző hátterű tagja van. Szintén 27 évesen halt meg többek közt a new yorki graffiti és street-art kultúra talán legnevesebb úttörője, Jean-Michel Basquiat is, aki a festés mellett zenével is foglalkozott, így felkerülhetett a listára.

A listával és a jelenséggel, még könyv is foglalkozik. A The 27s: The Greatest Myth of Rock & Roll című 2008-ban megjelent iromány időrendben veszi sorra az elhunyt zenészek történetét, és kitér a sokuk halálát behálózó összeesküvés-elméletekre is.

 

Amy Whinehouse, napjaink egyik legtehetségesebb brit énekesnője, a lista sok tagjához hasonlóan hosszú évek óta küzdött alkohol- és drogproblémákkal, halálának oka azonban egyelőre ismeretlen. 2011 július 23 csatlakozott a Club 27-hez. Nyugodjon békében.

Ha tetszett a cikk kövess minket a Facebookon is!

0 Tovább

Virágzó képeslapok

A hagyományos kézzel írt levelezés és képeslapküldés ideje lejárt. És most kivételesen nem arra gondolunk, hogy helyét az sms, a chat és az e-mail vette át. Ha hagyományos postai úton kívánjuk is feladni leveleinket vagy üdvözlőlapjainkat is elavultnak számít már a közönséges boríték és képeslap.

A londoni székhelyű Another Studio roppant szórakoztató válfaját találta ki az üdvözlőkártyáknak, amit egyfajta virágküldéssel ötvözött. A Match Carden névre keresztelt kollekció dobozai papírból hajtott házakat rejtenek magukban. Ezek mind rendelkeznek egy vízhatlan „előkerttel”, amibe a készlethez járó magokat elszórva valóságos kis kertet teremthetünk magunknak.

 

 

A Házak grafikái roppant barátságosak, maga az ötlet pedig, hogy a küldemény megérkezése után is izgalomban tartjuk a címzettet (a magok kb. egy hét alatt teljesednek ki) kimondottan szimpatikus.

 

 

Az angol tervezők még kedves kis filmekkel is segítenek, hogy mindenkinek sikerüljön életre hívnia a postán frissen érkezett kiskertjét.

 

0 Tovább

Újabb képregényklasszikusok a filmvásznon!

Nem tudni, hogy Hollywoodban kifogytak-e az ötletekből vagy pusztán a nagy öregek előtt kívánnak így tisztelegni, de tény, hogy az amerikai filmgyártás elmúlt éveit a feldolgozások és ezeken belül is a képregényfilmek határozták meg. Kár is a múltra több szót fecsérelni, elég ha végiggondoljuk hány eredetileg képregényfüzetek hasábjairól ismert szereplőt láthattunk mostanság a mozikban. Ami azonban fontos, hogy a trend úgy látszik folytatódik. Az idei nyár végi, kora őszi premierek sem mentesek a rajzolt hősöktől.

 

Amerika Kapitány: Az első bosszúálló (augusztus 4. )

 

 

A sort rögtön a hangzatos nevű Captain America, vagy magyarosan Amerika Kapitány kezdi, aki nemzeti színű ruhájában és hasonló dizájnú pajzsával száll szembe a gonosz HIDRA nevű szervezettel.

 

Zöld Lámpás (augusztus 11.)

 

 

Csupán egy héttel később érkezik a következő klasszikus. Az Amerikában nagy népszerűségnek örvendő, itthon azonban kevéssé ismert Green Lantern története. Eszerint a Zöld Lámpások alakulata univerzum szerte vigyázza a rendet és a békét, gyakran anélkül, hogy a benne élők, az emberekhez hasonlóan, erről bármit is sejtenének. Most azonban egy minden eddiginél veszélyesebb ellenség fenyegeti a galaxis jövőjét, így egy a Zöld Lámpásokat különleges erővel felruházó gyűrű emberi kézbe kerül. Az eddig példátlan eset sose látott események sorát indítja útjára.

 

Conan, a barbár (szeptember 1.)

 

 

Őszig várat magára, így mi is a végére hagytuk a három közül idehaza talán legismertebb hőst. Robert E. Howard hőse valójában nem is a regény után megjelent képregények, sokkal inkább az 1982-es Arnold Schwarzeneggert is világhírűvé tevő filmnek köszönheti a széleskörű ismertséget és népszerűséget. Az újragondolt történet szerint Conan ezúttal az apja, faluja és törzse vesztét okozó Khalar Zym után ered, hogy bosszút álljon szeretteiért.

0 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Utolsó kommentek