Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Keressük Budapest legtrendibb szórakozóhelyét, éttermét, kávézóját és fitnesztermét

A Trendi blog a postr-n folyamatosan beszámol a nagyvilág újdonságairól és érdekességeiről. Most úgy döntöttünk, hogy a saját házunk táján, közelebbről Budapesten is körbenézünk, és a Trendi blog a Taxi4-gyel karöltve megkeresi Budapest legtrendibb szórakozóhelyét, éttermét, kávézóját/kocsmáját/sörözőjét és fitnesztermét.



A döntést azonban szeretnénk a közönség kezébe adni. Azt szeretnénk, ha olvasóink és Facebook csoportunk tagjai választanák meg 2011 legtrendibb helyeit. Ha szeretnél részt venni a szavazásban első lépésben ajánld kedvenceid a Taxi4 üzenőfalán vagy a trendi@taxi4.hu e-mail címen július 31-ig. Az e-mail címre érkező ajánlásokat kiposztoljuk a Facebook oldalunkra, így ezeket a jelölteket is lehet lájkolni. A kategóriánként legtöbb lájkot begyűjtő 11 jelölt felkerül a szűkített listára. A 4x11 jelölt közül a Taxi4 Facebook oldalának rajongói szavazzák meg, hogy kik lesznek a TrendiBudapest 2011 díj nyertesei.

A győztesek sajtó nyilvános díjátadó keretében vehetik a TrendiBudapest 2011 díjat. A megtisztelő címet a nyertesek innentől szabadon használhatják marketing tevékenységükben.

A kezdeményezéssel ti is nyerhettek, hiszen a szavazók között 10 darab 4444 forintos taxi utalványt sorsol ki a Taxi4. A TrendiBudapest 2011 díjjal reméljük egy hosszú távú kezdeményezés indul útjára, és ti Trendi blog olvasók folyamatosan véleményezhetitek majd a budapesti szórakozóhelyek, éttermek, kávézók, kocsmák, sörözők és fitnesztermek szolgáltatásait.

0 Tovább

A legtrendibb városok, amelyeket érdemes felkeresni 2011-ben

A Lonely Planet minden évben összeállítja azon városok listáját, amelyet szerintük a leginkább érdemes felkeresni. Ugyan 2011 első fele már elmúlt, de talán érdekes lehet végigbogarászni a listát, hátha hasznos tippet kapunk az úti cél kiválasztásához. Természetesen az ajánlott úticélok egy része nem a magyar pénztárcákhoz van szabva, de az európai tippek egyáltalán nem elérhetetlenek.

 

  1. New York

Az utánozhatatlan metropolis 10 évvel a támadás után újra régi fényében ragyog. A múzeumok, éttermek, parkok és az üzletek mellett érdemes felkeresni a különböző hangulatú városrészeket, amelyek mindig újabb és újabb arcát mutatják meg a Nagy Almának

  1. Tanger

 

A fehér város sokat változott az elmúlt években. Biztonságosabb, tisztább és barátságosabb lett. A rendbe tett strandok mellett egyre érdekesebb kulturális programok, felújított épületek, exkluzív üzletek várják a turistákat, akik jobbnál jobb arab és kontinentális ízeket kínáló éttermek közül választhatnak.

 

  1. Tel Aviv

Tel Aviv Jeruzsálem tökéletes ellentéte, hiszen ez a város a Lonely Planet szerint egy tengerparti Sin City, ahol a hedonizmus az uralkodó vallás. A 21. század egyik bulivárosa, ahol több kocsma és szórakozóhely van, mint zsinagóga. A bulizás minőségét az itt tanuló rengeteg egyetemista garantálja, akiknek kielégítésére a város kulturális élete is igen élénk.

 

  1. Wellington

A világ egyik legcoolabb városa, ahol több kávézó és étterem jut egy főre, mint New Yorkban. Az ínyencek jobbnál jobb fogások közül válogathatnak, de az év minden szakában izgalmas kulturális programok is várnak a turistákra. Itt van például Welliwood az új-zélandi filmgyártás központja, ahol Peter Jacksonnak köszönhetően számos hollywoodi megaprodukciónak is otthont ad.

 

  1. Valencia

 

Valencia sokáig nem tudott kilépni a két nagy város Madrid és Barcelona árnyékából. De mára ez megváltozott. Spanyolország harmadik legnagyobb városa úgy lett nyüzsgő világváros, hogy közben megőrizte provinciális sármját is. Számos megarendezvénynek ad otthont nemzetközi jacht versenyektől a Forma 1-es futamig. nem is beszélve a szebb napokat is látott, de még mindig európai élcsapatnak számító Valenciáig, amelynek trendibb drukkolni, mint az agyonajnározott Barcának

  1. Iquitos

A lista legegzotikusabb szereplője a perui esőerdő fővárosa Iquitos, amely alapos meglepetést okozhat az elsősorban az esőerdő természeti szépségei miatt ide érkező turistáknak. A legszembetűnőbb a város multikulturális közege, hiszen az indián őslakosok mellett sok brazil és kolumbiai is él itt. A klubéletre se lehet panasz, hiszen a turista reggelig rophatja salsára vagy rock and rollra is. A város emellett kulturális központ is. A perui művészvilág legjobb alkotásai mellett az Amazonas néprajzát bemutató múzeum is várja a látogatókat.

       7. Gent

 

Belgium rejtett gyöngyszeme, amelyet sokan nem vesznek észre a három felkapott úti cél Brüsszel, Bruges és Antwerpen mellett. A legtöbb utazó nem veszi a fáradságot, hogy többet nézzen meg a városból, mint a vonatablakból is látszó St. Pieter állomást. Pedig mekkorát hibáznak. Gyönyörű épületek, az egyik legszebb folyóparti panoráma és pezsgő kulturális élet várja a turistákat. Gentben állandóan történik valami, se szeri se száma jobbnál jobb fesztiváloknak.

 

  1. Delhi

 

A 2010-es Nemzetközösségi Játékoknak köszönhetően hatalmas infrastrukturális fejlesztést hajtottak végre az indiai metropoliszban. Tisztább utcák, jobb közlekedés, színvonalasabb szálláshelyek várják az utazókat. Kiemelendő a futurisztikus, valódi művészi értéket hordozó metró, amelynek átgondoltsága szöges ellentéte a felszínen oly sokszor tapasztalható káosznak.

 

 

  1. Newcastle

 

A városról legtöbbünknek csak az angol város, illetve annak Premier League csapata, és Alan Shearer fantasztikus játéka jut eszünkbe. Pedig létezik egy ausztráliai Newcastle is, amelyet azonban erősen elnyom a tőle 150 kilométerre fekvő Sydney. Pedig Ausztrália második legrégibb városában minden meg van, amit Sydneben kapunk csak barátságosabb, kevésbé fellengzős változatban. Gyönyörű strandok, jó éttermek, izgalmas kulturális események várnak a turistákra, akik hajlandók egy kicsit kísérletezni.

 10. Chiang Mai

 

A Lonely Planet szerint Chiang Mai olyan, mint Bob Dylan. Komoly múltja ellenére továbbra is bohém és nagyon szerethető. A várost az Észak rózsájának" is nevezik, mely a legnagyobb északi és a második legnagyobb város egész Thaiföldön. Kulturális főváros szerepköréből adódóan itt mindig történik valami, és, ha elfáradtunk a városnézésben jobbnál jobb bárokban és éttermekben pihenhetjük ki magunkat.

 

0 Tovább

Hűsítő vígjátékok nyárra

Megérkezett az igazi kánikula, ilyenkor igazán üdítő egy légkondicionált multiplexben megnézni egy habkönnyű vígjátékot. 2011 júliusa és augusztusa Magyarországra is elhoz néhány hűsítő vígjátékot.

A gondozoo (július 21.)

Frank Coraci eddigi filmjei változó színvonalúak voltak. A Nászok ásza és a Távkapcs nézhető komédiák voltak, ám a 80 nap alatt a Föld körül és a Vizesnyolcas borzasztóan fárasztottak. A gondozoo a kritikák szerint sajnos inkább az utóbbi kategóriába tartozik. A főszerepben Kevin Jamest láthatjuk, akit állatgondozóként körberajonganak az állatkert lakói. A férfinak azonban a szerelemben nincs szerencséje, ezért úgy dönt, hogy otthagyja munkáját, hátha egy új állással nagyobb esélyes lehet a csajoknál. Az állatok azonban ezt nem hagyják, és akcióba lépnek, sőt elárulják féltve őrzött titkukat a férfinak: tudnak beszélni.

 
Förtelmes főnökök (július 28.)

Seth Gordon Magyarországon bemutatott Négy karácsony című filmje a felejthető kategóriába tartozott, ám mostani filmje a Förtelmes főnökök igazán jó kritikákat kapott. A történet szerint három kizsigerelt, megalázott és szétfrusztrált alkalmazott úgy dönt, hogy elteszi láb alól az útjukban álló főnökeiket. A vígjáték igazi sztárparádé, hiszen Kevin Spacey, Jennifer Aniston, Colin Farrell alakítja a genya főnököket. A lúzer, bosszúvágytól fűtött alkalmazottakat Jason Bateman és a Hétmérföldes szerelemből ismert páros Charlie Day és Jason Sudeikis kelti életre.


Rossz tanár (augusztus 18.)

Cameron Diaz egy nem mindennapi középiskolai tanárnőt alakít Jake Kasdan vígjátékában. Elizabeth utálja a diákokat, káromkodik, iszik, drogozik és egyetlen vágya, hogy jólétben, munka nélkül éljen. Ám gazdag pasija dobja, így kénytelen új áldozat után nézni. A kiszemelt a Justin Timberlake által alakított jómódú helyettesítő tanár. Az akciót azonban nem nézi jó szemmel Russel, a tornatanár (Jason Segal), aki teljesen odavan Elizabethért.

0 Tovább

Tépőzáras cipő - kicsit máshogy

Sok cipőgyártó kísérletezett már olyan cipőkkel, amiket használójuk kénye-kedve szerint manipulálhat. Ezek közül a legemlékezetesebbek az Adidas Adicolor néven kiadott cipői. A többféle modell közt volt amin a legendás trippla-csíkos rész színét változtathattuk, de akadt olyan darab is, ami hófehéren jött ki a gyárból de festékszórót vagy filctollat kapott hozzá a vásárló, hogy a cipőn élhesse ki kreativitását.

 

A new yorki cipőmárka, a Pony azonban most egészen új oldalról közelíti meg a személyre szabható lábbelik kérdését. A szintén helyi tervezőpáros Dee & Ricky segítségét kérték fel, hogy valami egészen újszerűt alkossanak.

 

A cipő teljes felülete tépőzáras anyagból készült, amihez remekül tapadnak a készlethez kapható elemek. Ezek közt találunk a szivárvány színeiben pompázó betűkészletet, illetve a Pony cipőkről jól ismert szögletet pipa-formát, szintén rengeteg változatban.

Bár a cipő önmagában se néz ki rosszul, ha saját stílusunknak megfelelő felirattal ellátjuk biztos mindenkinek tátva marad a szája!

0 Tovább

Építsd meg a Millenium Falcon-t!

Úgy tűnik a Star Wars tényleg soha nem megy ki a divatból. Sokak szerint George Lucas csak azért dob piacra újabb és újabb részeket, sorozatokat és játékokat, hogy tovább hizlalja pénztárcáját. Sok esetben talán igazuk is van, ám ezúttal a legfanatikusabb oldschool Star Wars rajongók is csak elismerően szólhatnak.

A most megjelent Star Wars: The Blueprints című könyv a legendás eredeti trilógia kedvenc épületeinek, robotjainak és járműveinek a műszaki leírását és tervrajzait tartalmazza.

 

 

Ami igazán különlegessé teszi a gyűjteményt, hogy nem a képzeletbeli űrhajók fiktív alkatrészeit vetették papírra. A könyv alapjául az eredeti, 1978 díszletek és kellékek valóságos tervei szolgáltak, amelyek alapján a stáb megteremtette a Star Wars Univerzumot. Az elveszettnek hitt eredeti tervek döntő többségét a rajongók még sosem láthatták.

 

Ami tovább növeli a könyv szellemi értékét, hogy csupán 5000 darabos számozott kiadásban jelenik meg. Ebből is kiemelkedik az első 125 db, amit az eredeti látványtervező trió Norman Reynolds, Les Dilley és Roger Christian dedikál. Ezt természetesen egy nagyon is kézzel fogható összeggel kell megfizetni: a könyv első 125 példánya 1000, a maradék 500 $-ért előrendelhető.

0 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Utolsó kommentek