Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

iPhone-nal legális a graffiti!

Egészen új alapokra helyezi a virtuális graffitik készítését egy most bemutatott iPhone alkalmazás. Eddig is sok programmal és játékkal készíthettünk graffiti-jellegű rajzokat, ám a Street Tag-gel ezt most a műfaj igazi közegében, az utcán is megtehetjük, ráadásul anélkül, hogy törvénysértést követnénk el vagy bármit ténylegesen megrongálnánk.

 

Az alkalmazás egy a már korábban bemutatott 'kiterjesztett valóságra' épülő rajzprogram. A telefon kamerájával segítségével felismeri a falakat, amikre valós időben tagelhet a felhasználó, vagy készíthet el komolyabb graffitiket. A jól megírt programnak köszönhetően nem pusztán egy fotóra firkálhatunk rá, hanem a rajzok idomulnak a fal felületéhez és így a virtuális festék valóban olyan érzést kelt, mintha felkerülne a falra. GPS segítségével ráadásul térképen is jelölhetjük hol hagytuk ott kézjegyünket és böngészhetjük a többi felhasználó alkotásait is.

Ha tetszett a cikk kövess minket Facebookon is!

 

0 Tovább

Énekelni a víz alatt?

Idehaza az egyik legkedveltebb sport az úszás. Nem csak élsportolóink jeleskednek benne, de sok hétköznapi ember is a medencéket választja ha mozgásra vágyik. Van egy dolog azonban amiben az úszás sok egyéb sporttal szemben alulmarad: a zene hallgatás. Ha kilátogattok a Margitsziget vagy a város bármelyik egyéb népszerű futópályájára könnyen észrevehető, hogy szinte mindenki zenét hallgat. És miért is ne tennének így, amikor az ösztönző ütemeket felélénkítik a testet és sokkal szórakoztatóbbá teszik ezt a magányos sportot? Az úszóknak sokáig nem volt lehetőségük hasonlóra, de ma már több víz alatti mp3 lejátszó is rendelkezésükre áll. Ilyen például a Speedo fürdőruha-óriás által piacra dobott Aquabeat.

 

Az apró lejátszó az úszószemüveg gumipántjára erősíthető, így a kábelekkel sincs gondunk tempózás közben. A tíz méterig vízálló különleges kialakítású fülhallgatók így merülés közben is kellemes dallamokkal segítik tartani az iramot. A lejátszó 2 GB-os belső memóriát, valamint 8 órás üzemidőre is képes akkumulátort kapott, így jó pár hosszon keresztül élvezhetjük kedvenc zenénk ritmusait.

1 Tovább

Fesztiválozz pénz nélkül!

A mai mínusz egyedik nappal kezdetét veszi és egészen vasárnapi g dübörög az ország vezető és Európa egyik legnagyobb fesztiválja a Sziget. Mi egyetlen apró részletre szeretnénk felhívni figyelmetek, ami bár látszólag nem nagy változás mégis jelentősen befolyásolja a szigetlakók mindennapjait. Ez pedig nem más, mint a fesztiválkártya.

Ez az eszköz egy érintés nélkül működő mágneskártya, ami a készpénzes fizetést hivatott felváltani. A működése igen egyszerű: a kiváltott kártyát a fesztivál területén elhelyezett számos feltöltőponton keresztül tölthetjük fel készpénzes vagy bankkártyás fizetéssel. A benti kereskedőknél, kocsmáknál pedig már csak a kártyánkat kell elhúzni a leolvasókészülék előtt és már fizettünk is. A trendi stábjának az idei Balaton Soundon már volt szerencséje kipróbálni a kártyát. Tapasztalataink egyértelműen pozitívak. Kellő számú feltöltőpont áll rendelkezésre, hogy a segítőkész alkalmazottaknak és az egyszerű technológiának hála szinte várakozás nélkül sorra kerüljünk. Ha pedig az egyenlegünk egyszer feltöltöttük, nem kell többé készpénzzel bajlódnunk. A kártya nem csak a kocsmákban történő sorban állást rövidíti le lényegesen, de különösen nagy segítséget nyújt ha a pulttól 4 korsó sörrel a kézben szeretnénk távozni...

 

 

A technológia ráadásul nem csak kártya formában érhető el. Akik biztosak szeretnének lenni benne, hogy virtuális egyenlegüknek nem kél lába azt egy szuper trendi Sziget-dizájnú órára is tölthetik pénzüket. Ezzel a fizetés ugyanúgy történik ráadásul a pontos idő ismeretében még kedvenc koncertünket sem késsük le soha.

 

Ha tetszett a cikk kövess minket Facebookon is!

0 Tovább

Evezz lebegő szobrok közt!

Már csak egy hónapig látogatható, így érdemes felhívni a figyelmet a Szépművészeti Múzeum különleges nyári időszakos kiállítására. A Művészet a tavon, avagy Art on lake fantázianév tulajdonképpen jól megragadja a lényeget. A Városliget taván, ami egy Európában egyedülálló, 20.000 négyzetméteres mesterséges tó a város szívében, valóságos kiállítótermet alakítottak ki.

 

A múzeum a magyar EU elnökség apropóján szeretett volna így tisztelegni az Unió előtt. Így természetesen a kiállítók tábora is nemzetközi: 25 művész kapott meghívást Európa legkülönbözőbb országaiból.

 

A tavon szétszórva elhelyezett alkotások közt akad süllyedőfélben lévő családi ház, de vannak sakktáblának álcázott négyes sziámi-iker autók illetve biztonsági kordonnal keresztezett szarvasok is. A kortárs alkotások közt óránként 1500 Ft-os áron bérelt csónakokkal evezhetünk végig, de többségük az ingyenesen látogatható sétányról is jól látható.

 

0 Tovább

Animáció a legkisebbtől a legnagyobbig

A digitális kütyük előretörésével az elmúlt években egyre népszerűbb, és a lelkes amatőrök számára is egyre könnyebbé vált az animációs kisfilmek készítése. A YouTube hemzseg az ötletesebbnél ötletesebb kisfilmektől, amik a Post-Ittől kezdve a Legon keresztül már szinte minden lehetséges eszközt felhasználtak. Természetesen a legprofibb filmek jelentős részét nagy vállaltok készítik termékeik vagy szolgáltatásaik promótálására.

Így tett a Nokia is amikor csúcskategóriás telefonja, az N8 HD kamerájának akart egy kis hírverést. Közel egy éve készítették el a világ legkisebb animációs filmjét, amiben egy borsszemnyi kislány kalandjait követhetjük figyelemmel. A Dot című ksifilm főhőse az alig másfél perces videóban hadakozik megvadult fonalgombolyaggal és repül egy nála sokkal nagyobb valódi még hátán. A Videót közel 3 millión nézték meg de a finn telefonóriásnak ez természetesen nem volt elég.

 

A legkisebb után most elkészítették a világ legnagyobb stop-motion animációs filmjét is. A Glup névre keresztelt, szintén csupán másfél perces videóban ezúttal egy halász homokba rajzolt kalandjai tárulnak elénk. A filmet egy hatalmas homokos strandon vették fel, amire szükség is volt hiszen minden képkocka egy több mint ezer négyzetméteres rajzot örökített meg.

 

Alább megnézhetitek a leg-filmeket, sőt a kíváncsibbaknak a Nokia még egy érdekes werkfilmet is készített, amiben megnézhetitek az alkotás folyamatát.

 

 

Gulp. The world's largest stop-motion animation shot on a Nokia N8. from Nokia HD on Vimeo.

 

Gulp. The making of. from Nokia HD on Vimeo.

 

Ha tetszett a cikk kövess minket a Facebookon is!

1 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Utolsó kommentek