A planking egy, az elmúlt hetekben nagy nyilvánosságot kapott új játék/'extrém sport'. A világ figyelmét egy ausztrál srác hívta fel a dologra, aki egy hét emeletes ház tetejéről zuhant le fekvés közben. Fura, nem? Lássuk miről is van szó!

 

A planking, avagy vigyázzban fekvés vagy deszkázás egy pár éve indult játék melynek lényege, hogy a részvevők arccal lefele, merev testtartásban fekszenek. Erről segítőik fényképet készítenek, amit útjára bocsátanak az interneten. A cél természetesen minél szokatlanabb, extrémebb helyeken feküdni. A játékot gyakran szokták a gyávák parkour-jének is nevezni, amire a hetedik emeleti korláton fekvő, szerencsétlenül járt ausztrál esete részben rácáfol.

 

Az elsőre különc hülyéskedésnek tűnő foglalatosság hatalmas népszerűségnek örvend. Nemzetközi Facebook oldalán közel 300.000 rajongója van, ráadásul számos országnak, így hazánknak is saját oldala, és blogja is van.

 

Mint látjuk, ez a műfaj is, mint sok másik, rengeteg lehetőséget rejt magában. Szinte biztos, hogy amíg vannak akik így akarják megélni kreativitásukat, vagy egyszerűen csak bolondozni szeretnének, addig a planking sok boldog pillanatot tartogat még a résztvevők és az internetezők számára. Mi legalábbis kíváncsian várjuk a feltörekvő magyar planking-társadalom új eredményeit. :)