Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Borozz egyedi stílusban

A kulturált borfogyasztás ma már sokak számára a mindennapok része, mondjuk ki: trendi. Mi szólunk: hamarosan itthon is számíthatunk külföldön már - legalább vicces ajándékként - elterjedt különleges borospoharak és kellékek felbukkanására.



Kezdjük a poharaknál. Alvaro Uribe tervezte azt a poharat, amely nem a részegeskedés miatt dőlt meg, hanem azt a célt szolgálja, hogy a profi kóstolók ne az üvegen keresztül láthassák a bor eredeti színét, hanem közvetlenül tapasztalják meg azt.



A Silhouette pohara hasonló célt szolgál: nemcsak könnyebb az üvegből cseppmentesen beletölteni a bort, de a bevágott részt felül tartva az orrunk is belefér, így közvetlenül szagolhatjuk a bor illatát. Videójuk minden részletbe beavat.

Az USA-ban megjelentek a különféle újrahasznosított üvegből készült poharak, mint a fenti, autóüvegből készült  talpatlan pohár. Mivel kézi portéka, minden darab egyedi mintázatú, míg az enyhén zöldes alapszín különös színt ad a bornak.



Kerti partik kelléke lehet az a PETG műanyagból készült pohár, amely különleges tisztaságának köszönhetően megtévesztésig hasonlít az üvegre. A tetszetős tervezésű Govino poharak gépben is moshatóak és újrahasznosíthatóak.


A jó borok még jobbak egy kiadós szellőztetés után, ehhez pedig dekanterre van szükség. Tuti figyelemfelkeltő lesz, ha Etienne Meneau a szív érrendszerét mintázó szellőztető/kínálóját helyezzük az asztalra.


Martín Berasategui spanyol séf viszont úgy oldja meg a problémát, hogy már eleve dekantáló üvegbe töltené a bort. A koncepció lényege, hogy nem kell újra áttölteni a bort, hanem a különleges formájú palack maga végzi az ülepítést, így nem ér veszteség bennünket a töltögetéskor, ahogy a lenti ábra meg is mutatja.

0 Tovább

Tequila divat

Bár itthon elég kevés jó minőségű tequilát lehet kapni, a mexikói ital nálunk is nagyon népszerű. Az 1800 Tequila azonban a nemzetközi kínálatból is kiemelkedik. Be kell vallanunk még sosem kóstoltuk az italt de ezúttal nem is a tartalomról kell beszélnünk. A cég ugyanis rendszeresen művészeket kér fel, hogy limitált szériás üvegeket fessenek számukra. A legújabb projektben, melynek témája a luchadorok (mexikói pankrátorok) voltak, 6 művész vehetett részt.

 

 

Az üvegeken természetesen visszaköszönnek a birkózók vad maszkjai illetve az ital erejére is felhívják figyelmünket az illusztrációk. A dizájnolt üvegekből egyenként 1800 darab készül.

0 Tovább

Lődd be magad csokival!

Úgy tűnik manapság a fogyasztók és a termékek előállítói számára is egyre fontosabb válik a kreatív csomagolásdesign. Így az olyan legegyszerűbb termékeik is, mint a csokoládé különleges kiszerelésben jutnak el a fogyasztókhoz.

Így vannak ezzel a rengetegféle csokoládét gyártó zotternél is.

 

Legújabb csokoládékrémjüket 12 ml-es injekciós tűkben árulják. A CHOCOshot oral névre keresztelt különlegesség hét ízben kapható, hogy a csokifüggők mindig az aktuális tüneteknek megfelelő kezelést választhassák. Ha ti is szeretnétek rákapni erre az újfajta mámorra, akár online is megrendelhetitek napi adagotok.

0 Tovább

Az igazi számítógépasztal

Amíg ma egyre többen cserélik asztali számítógépüket laptopra, majd laptopjaikat még kisebb laptopokra és táblagépekre, addig egy holland tervező talán az asztali számítógépek új generációját teremti meg. Nem is biztos, hogy az asztali gép itt a helyes kifejezés, hiszen a gép itt nem az asztalon van elhelyezve, hanem azzal egybe lett építve.

 

Az üveg asztallap alatt kapott helyet a gép 10 terabyte-os winchestere, a legújabb Core i7-es processzor és az őket kiszolgáló vízhűtéses rendszer, aminek hála a szerkezet rettentő halkan működtethető.

 

 

Persze mindehhez, hogy ne csak a szerkezeti elemeket lássuk, kijelző is kell: a tervező rögtön három monitorral látta el munkaállomást, hogy első ránézésre tudjuk, nem egy hétköznapi géppel van dolgunk. És ha még ez sem lenne elég ahhoz, hogy egy manapság divatos 3D-s sci-fi főszereplőjének érezzük magunk, akkor ott vannak a zöld és kék ledek, amiknek hála az egész rendszer egy 21. századi űrhajó műszerfalaként világít.

 

Lehet ismét divatba jönnek az asztali gépek?

via casemod2011

0 Tovább

Hajszárítás Forma 1-es gyorsasággal!

Mi az a kütyü, ami pasiknak is, csajoknak is egyaránt bejön? Egy Ferrari hajszárító. Nem kell többé a Hungaroringre járni kedvesünkkel, hogy ő is megtapasztalhassa a Ferrari elsöprő teljesítményét, elég, ha csak áram alá helyezi ezt az új, 2000 órás élettartamú hajformázó gépet.


Az autódesignban magasra értékelt Ferrari cég és a BaByliss kollaborációjának gyermeke, a PRO Volare V2 új távlatokat nyitott a hajszárításban: a frizurájukat fixáló nők innentől Forma 1-es gyorsasággal, 130km/h légsebességgel, 6,2 bar / V2 6,4 bar légnyomáson, és akár fele idő alatt végezhetnek a hajukkal a fürdőszobában. Nincs többé versenyfutás az idővel, a 12 (hő)sebességbe rakható, 2200 wattos Ferrari motor garancia a minőségre.  És ha a hölgyek mégis lemaradnak egy körrel, a turbó fokozat segítségével akár 15%-al is megnövelhetik a szárítás sebességét!


Ezt a hihetetlen teljesítményt megtapasztalva még a férfiak is megirigyelhetik a hajápolás örömeit! A Ferrari szellemében a BaByliss Pro Volare 2 nem mindennapi hajszárítást ígér: az Olaszországban gyártott gépet megtapintva a Ferrari karosszériáját simogatjuk. Azonban Ferrarit tartani nemcsak a garázsban, hanem a fürdőszobánkban is luxus: az árát látva  (kb. 30.000 Ft) azt kívánjuk, bárcsak gurulna is!

0 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Utolsó kommentek