Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

5000 lóerő az aszfalton!

Az amerikai Motortrend Magazin gondolt egy nagyot és összegyűjtötte az idei év 11 legnépszerűbb sportkocsiját, hogy egy sokszereplős gyorsasági versenyen mérjék össze erejüket.

Az eredmény az alább látható látványos videó, melynek résztvevői összesen több mint 5000 lóerőt, 82 hengert és 1.5 millió dollárnyi értéket képviselnek. Az induló autók közt olyan gyöngyszemeket találni, mint az Audi R8 GT, a Chevy Corvette Z06, a Ferrari 458 Italia, aMercedes SLS AMG vagy a Nissan GT-R. A teljes lista a kocsik részletes műszaki leírásával itt megtekinthető.

 

Természetesen a verseny nem szolgált hivatalos gyorsulási adatokkal vagy eredményekkel. Ezzel a műsor készítői is tisztában voltak, így a sokakban felmerülő kérdésre, miszerint miért rendezték ezt az egészet, csak annyit felelnek: mert megtehetjük!

 

Nos, az autók szerelmesei biztosan örülnek ennek, hiszem nem mindennapi látvány, amint 11 villámgyors autó száguld egymás mellett az elhagyott kifutópályán. Élvezzétek!

 

0 Tovább

Énekelni a víz alatt?

Idehaza az egyik legkedveltebb sport az úszás. Nem csak élsportolóink jeleskednek benne, de sok hétköznapi ember is a medencéket választja ha mozgásra vágyik. Van egy dolog azonban amiben az úszás sok egyéb sporttal szemben alulmarad: a zene hallgatás. Ha kilátogattok a Margitsziget vagy a város bármelyik egyéb népszerű futópályájára könnyen észrevehető, hogy szinte mindenki zenét hallgat. És miért is ne tennének így, amikor az ösztönző ütemeket felélénkítik a testet és sokkal szórakoztatóbbá teszik ezt a magányos sportot? Az úszóknak sokáig nem volt lehetőségük hasonlóra, de ma már több víz alatti mp3 lejátszó is rendelkezésükre áll. Ilyen például a Speedo fürdőruha-óriás által piacra dobott Aquabeat.

 

Az apró lejátszó az úszószemüveg gumipántjára erősíthető, így a kábelekkel sincs gondunk tempózás közben. A tíz méterig vízálló különleges kialakítású fülhallgatók így merülés közben is kellemes dallamokkal segítik tartani az iramot. A lejátszó 2 GB-os belső memóriát, valamint 8 órás üzemidőre is képes akkumulátort kapott, így jó pár hosszon keresztül élvezhetjük kedvenc zenénk ritmusait.

1 Tovább

Hódít a kutyafrizbi!

Nem csak, hogy hazánkban is egyre népszerűbb a kutyafrizbi de a múlt hétvégén a hajógyári szigeten rendezték meg az Európa-bajnokságot, ahol a magyar kutya-gazdi párosok is remekül szerepeltek.

Ez a sport is, mint sok másik, Amerikából indult útjára, hazánkba pár éve érkezett. A frizbizés ideális mozgásforma a városban élő kutyák számára. Játszani szinte bárhol lehet, a sérülés szinte kizárt. Ami azonban a labda- és botdobálásnál is csábítóbbá teszi a játékot, hogy a levegőben repülő korong elkapása gyakran nagyobb izgalmat vált ki a kutyákban. A játékra épülő versenyportnak hazánkban két változatát játsszák.

Távolsági verseny egy 40 méter hosszú pályán zajlik. A kutya-gazda párosoknak egy perc áll rendelkezésre, ez alatt az idő alatt kell a korongot minél többször minél távolabb dobni, és a kutyának a levegőben elkapva visszahozni.

A másik 'szakág' a szabadstílus. Itt a hatlábú csapatnak különböző trükköket, akrobatikus koreográfiákat kell zenére bemutatva, amit zsűri pontoz.

A hétvégén tartott EB-n hét magyar érem is született, aminek hála talán még többen ismerhetik meg ezt a gazdiknak és kutyusoknak egyaránt remek kikapcsolódást és egészséges mozgást kínáló játékot.

0 Tovább

Tudjuk mit játszol idén nyáron!

Most, hogy már nemcsak az igazi nyár köszöntött be de az iskolaszünet is elkezdődött és vizsgából sincs sok hátra összegyűjtöttünk nektek pár igazán menő strandjátékot.

Első tippünk egy igazi klasszikus, a petanque. A játék itthon közel sem olyan népszerű, mint egyéb helyeken, pedig igazán szórakoztató. A cél nagy fémgolyónkat egy kisebb cél-golyóhoz minél közelebb dobni, ha kell az ellenfél játékszereit kiütve a nyerő pozícióból. Könnyűnek hangzik? Csak próbáljátok ki!

 

A frizbizés már itthon is hosszú évek óta közismert játék. Azonban profi korongokat csak nem régóta, és még mindig csak igen kevés helyen lehet kapni. Ezeket azonban mindenképp érdemes beszerezni, mert az élmény nem is hasonlítható a pár száz forintos, strandokon kapható, rossz kialakítású frizbikéhez.

 

Találtunk még egy készletet, ami egy jól ismert játékot pörget fel. A világító tollaslabdák segítségével éjszaka is játszhatunk, így bolondítva meg az egyik legnépszerűbb strandjátékot.

 

 

Utolsó ajánlatunk akkor is jól jöhet ha már elfáradtatok a sok szaladgálásban, úszásban és lángosozásban. Ezek a beachball ütők ugyanis többfunkciósak, sakktáblát és ki nevet a végén-t rejtenek magukban.

0 Tovább

Planking – Az új őrület?

A planking egy, az elmúlt hetekben nagy nyilvánosságot kapott új játék/'extrém sport'. A világ figyelmét egy ausztrál srác hívta fel a dologra, aki egy hét emeletes ház tetejéről zuhant le fekvés közben. Fura, nem? Lássuk miről is van szó!

 

A planking, avagy vigyázzban fekvés vagy deszkázás egy pár éve indult játék melynek lényege, hogy a részvevők arccal lefele, merev testtartásban fekszenek. Erről segítőik fényképet készítenek, amit útjára bocsátanak az interneten. A cél természetesen minél szokatlanabb, extrémebb helyeken feküdni. A játékot gyakran szokták a gyávák parkour-jének is nevezni, amire a hetedik emeleti korláton fekvő, szerencsétlenül járt ausztrál esete részben rácáfol.

 

Az elsőre különc hülyéskedésnek tűnő foglalatosság hatalmas népszerűségnek örvend. Nemzetközi Facebook oldalán közel 300.000 rajongója van, ráadásul számos országnak, így hazánknak is saját oldala, és blogja is van.

 

Mint látjuk, ez a műfaj is, mint sok másik, rengeteg lehetőséget rejt magában. Szinte biztos, hogy amíg vannak akik így akarják megélni kreativitásukat, vagy egyszerűen csak bolondozni szeretnének, addig a planking sok boldog pillanatot tartogat még a résztvevők és az internetezők számára. Mi legalábbis kíváncsian várjuk a feltörekvő magyar planking-társadalom új eredményeit. :)

0 Tovább
«
12

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Utolsó kommentek