Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mágneses földrajzóra a konyhában

Manapság a legkelendőbb dísztárgyak közé tartoznak a hűtőmágnesek. Szinte mindenkinek van otthon egy-két darab, sőt ismerünk olyanokat is, akik egyetlen nyaralásról, kirándulásról vagy hétvégi kiruccanásról sem tudnak új szerzemény nélkül hazatérni és gyűjteményük több száz darabos. Nekik biztosan, de reméljük másoknak is el fogja nyerni a tetszését a következő kollekció.

 

 

A valódi fából lézerrel vágott mágneskészletek országokat vagy akár egész kontinenseket ábrázolnak. A tartományok, megyék vagy államok mind különálló darabok, amiket kedvünkre szedhetünk szét vagy illeszthetünk össze.

 

 

A játék segítségével minden nassolás alkalmával tanulhatunk valamit, vagy az alkotóelemek alternatív felhasználásával akár új országokat és formákat is összerakhatunk.

0 Tovább

Az igazi számítógépasztal

Amíg ma egyre többen cserélik asztali számítógépüket laptopra, majd laptopjaikat még kisebb laptopokra és táblagépekre, addig egy holland tervező talán az asztali számítógépek új generációját teremti meg. Nem is biztos, hogy az asztali gép itt a helyes kifejezés, hiszen a gép itt nem az asztalon van elhelyezve, hanem azzal egybe lett építve.

 

Az üveg asztallap alatt kapott helyet a gép 10 terabyte-os winchestere, a legújabb Core i7-es processzor és az őket kiszolgáló vízhűtéses rendszer, aminek hála a szerkezet rettentő halkan működtethető.

 

 

Persze mindehhez, hogy ne csak a szerkezeti elemeket lássuk, kijelző is kell: a tervező rögtön három monitorral látta el munkaállomást, hogy első ránézésre tudjuk, nem egy hétköznapi géppel van dolgunk. És ha még ez sem lenne elég ahhoz, hogy egy manapság divatos 3D-s sci-fi főszereplőjének érezzük magunk, akkor ott vannak a zöld és kék ledek, amiknek hála az egész rendszer egy 21. századi űrhajó műszerfalaként világít.

 

Lehet ismét divatba jönnek az asztali gépek?

via casemod2011

0 Tovább

Megszületett a kis Like!

Egy izraeli család különleges és modern nevet szeretett volna adni születendő gyermekének. Egy ideig kínai neveken gondolkoztak, de végül valami sokkal ismertebb mellett döntöttek. Egy olyan virtuális eszközre esett a választásuk, amit valószínűleg ti is nap mint nap használtok tetszésetek kifejezésére. Igen, a Facebook Like-gombjáról van szó.

 

 

Az valamelyest árnyalja a történetet, hogy a héber Facebookon a Like megfelelője az Ahava, ami hétköznapi nyelvhasználatban egyúttal szeretetet is jelent, gyakran használják keresztnévként is.

Mér extrémebb eset történt pár hónappal korábban. Szintén érdekes nevet választott kislányának egy egyiptomi férfi. A forradalom után született gyermek a Facebook nevet kapta. Az apa ezzel próbálta kifejezni tiszteletét a tüntetőknek, és az utcai megmozdulások szervezésében fontos szerepet játszó közösségi oldalnak.

Lehetséges lenne, hogy ez az új trend elterjed és egymás után születnek majd a kis Facebook-ok, Iwiw-ek, Like-ok, ne adj isten Lájkok? Ti eltudjátok képzelni, hogy egy hasonló internetes vívmányról nevezzétek el gyermeketek? Élnétek együtt egy mosolygós kis Googly-val?

0 Tovább

Terepasztal a csuklón

El kell felejtenünk az órák és a percek fogalmát, hogy jobban oda tudjunk figyelni a belső tartalomra! Így fordítja Lao-ce bölcsességét saját és munkái nyelvére Katona Barbara. De lássuk miről is van szó!

 

Barbara órákkal dolgozik, de nem az idő jelzésére használatos ékszereket készít belőlük. A többnyire régi órákat ószereseknél, bolhapiacokon szerzi be majd mindegyiknek megalkotja a saját egyedi történetét, és azt sajátos módon tolmácsolja. Az órákat megszabadítja eredeti funkciójuktól, szerkezetüktől, majd miniatűr világokat alkot meg bennük, gyakran terepasztalra szánt kellékek segítségével.

 

Az órákat olyan fiúknak és lányoknak ajánlja, akik nem félnek az idő múlásától, sőt szeretnék azt megmosolyogni. Ha ilyenek vagytok vagy egyszerűen életetek egy kellemes pillanatára emlékeztetnek bennetek az üveg mögé zárt jelenetek, Barbara honlapján mindig megtekinthetők a legújabb darabok, sőt alkalmanként a WAMP-on is találkozhattok velük.

 

 

 

 

0 Tovább

Ebben fog nyerni a Barca?

A Nike bemutatta a Barcelona legújabb mezeit. A klasszikus kék-piros csíkok természetesen most sem maradhattak el, ám ezúttal a minta felhagy a szimmetrikus elrendezéssel és átlósan megtörik. Talán az ellenfél megtévesztése a cél, bár játékukat látva nem biztos, hogy szükségük van ilyen trükkökre...

 

Persze nem is a világ egyik legjelentősebb futballcsapatáról és sportszergyártójáról lenne szó, ha az új uniformis bejelentését csak képekkel illusztrálnák. Ezért a fotók mellé egy csinos kis videót is kapunk, amiben Puyol,Thiago és Pedro mond pár szót a csapatról, a játékról, a szurkolókról és persze az új mezről.

 

0 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Utolsó kommentek