Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pimp My Wall

Az interneten és a különböző tévés barkácsműsorokban számos tippet, ötletet és praktikát leshetünk el arról, hogyan is varázsolhatjuk szebbé, egyedibbé otthonunkat. Mi nem is ebbe a sorba szeretnénk beállni, hanem egy igazán fiatalos és trendi, de legfőképp profi csapatot szeretnénk nektek bemutatni.

 

A Pimp My Wall csapata lakások, irodák, éttermek vagy bármilyen egyéb belső tér egyedi dekorálásával foglalkozik. Majdnem azt írtuk, hogy festésével de nagyot hibáztunk volna: az ecset és a festékszóró mellett profin bánnak egyedi tervezésű fali-matricákkal, tapétákkal és ha az igény úgy kívánja szöggel és kalapáccsal is.

 

Saját bevallásuk szerint a munkamódszer és a tervezés folyamata is személyre szabott. Előbb megnézik a dekorálásra szánt helyet, majd egy jót beszélgetnek a tulajjal. Ha van előzetes elképzelés együtt gyúrják át a gondolatot, hogy a tökéletes dekoráció születhessen meg, ha pedig nincs, igyekeznek minél többet megtudni a térről és a benne élőkről/dolgozókról.

 

Azt hisszük a képek magukért beszélnek: legyen szó rajzfilm-klasszikusokkal díszített irodáról vagy századfordulós francia lebujjá varázsolt nappaliról, a Pimp My Wall csapata előtt nincs akadály. Ha tetszik az alábbi videó és élőben is megnéznétek, hogyan dolgoznak érdemes megkeresni őket honlapjukon vagy Facebook oldalukon!

 

 

 

0 Tovább

Pohár-zene, profi módon

Az utcai zenészek körében évek óta népszerű a különleges, talpas poharakból álló hangszer. Az üveg-hárfa tulajdonképpen egy több pohárból álló készlet, melyekben mind eltérő mennyiségű víz található. Ez, és a pohár mérete, formája határozza meg, hogy ha ujjunkat végighúzzuk a pohár peremén, akkor az hogyan rezonál és ezáltal milyen magas hangot ad. Bár egy-két hangot szinte bárki ki tud csikarni a poharából, ha véletlenül egy lassú pincérrel hozta össze a szerencse, az üvegen játszani nem könnyű. Egy teljes üveg-hárfa összeállítása komoly tapasztalatot és kiváló hallást igényel.

Ennek egyik nagy mestere Robert Tiso, akinek saját albuma is megjelent már. Az ő virtuozitásából remek ízelítőt nyújt az alábbi videó.

 

 

 

Ha megtetszett volna a hangszer, de nem tudjátok, hogyan sajátíthatnátok el, nagy segítségetekre lehet ez az angol tervezők által megálmodott készlet. Ez két poharat tartalmaz, amelyeken a mérőedényekről ismerős skálát találunk. Ám, mint ahogy azt már biztosan sejtitek a strigulák itt nem a kedvenc süteményünk hozzávalóinak helyes arányát jelzik, hanem a tökéletes hangszínt segítenek beállítani.

 

Természetesen egy pár pohár nem elég egy teljes üveg-hárfa felállításához, de kezdésnek biztosan alkalmas. Kipróbálhatjuk rajtuk tehetségünket, ami ha nem is bizonyul Robertéhez hasonlóan átütőnek, pár kellemes órát biztos szerzünk magunknak. Persze, akkor sem járunk rosszul, ha a hallgatóságunk végleg lebeszél minket a további zenészkedésről, legrosszabb esetben is lett két új borospoharunk.

1 Tovább

Jég-epret mindenkinek!

Bár az elmúlt napok időjárás nem volt kimondottan nyárinak nevezhető, mi hiszünk abban, hogy lesz még idén igazi kánikula. Ha pedig kánikula, akkor fagyi, és ha fagyi, akkor nem feledkezhetünk meg az egyik legnépszerűbb gyümölcsről, az eperről sem.

Erre a kihívásra ad tökéletes, és stílusos választ a Williams-Sonoma kínálatában kapható szilikon fagylaltforma. A könnyen kezelhető és tisztán tartható formával bárki könnyedén kiöntheti a maga fagylaltját, aminek könnyebb fogyasztásához a készlet még, a gyümölcs szárát imitáló pálcikákat is tartalmaz.

 

Recept sajnos nem jár hozzá, de biztos rengeteg finomságot lehet vele készíteni. Ha pedig a nagy melegben mégsem lenne kedvünk ezzel bíbelődni, egyszerűen hatalmas eperformájú jégkockákkal ihatjuk hűsítő italunkat.

1 Tovább

Borozz egyedi stílusban

A kulturált borfogyasztás ma már sokak számára a mindennapok része, mondjuk ki: trendi. Mi szólunk: hamarosan itthon is számíthatunk külföldön már - legalább vicces ajándékként - elterjedt különleges borospoharak és kellékek felbukkanására.



Kezdjük a poharaknál. Alvaro Uribe tervezte azt a poharat, amely nem a részegeskedés miatt dőlt meg, hanem azt a célt szolgálja, hogy a profi kóstolók ne az üvegen keresztül láthassák a bor eredeti színét, hanem közvetlenül tapasztalják meg azt.



A Silhouette pohara hasonló célt szolgál: nemcsak könnyebb az üvegből cseppmentesen beletölteni a bort, de a bevágott részt felül tartva az orrunk is belefér, így közvetlenül szagolhatjuk a bor illatát. Videójuk minden részletbe beavat.

Az USA-ban megjelentek a különféle újrahasznosított üvegből készült poharak, mint a fenti, autóüvegből készült  talpatlan pohár. Mivel kézi portéka, minden darab egyedi mintázatú, míg az enyhén zöldes alapszín különös színt ad a bornak.



Kerti partik kelléke lehet az a PETG műanyagból készült pohár, amely különleges tisztaságának köszönhetően megtévesztésig hasonlít az üvegre. A tetszetős tervezésű Govino poharak gépben is moshatóak és újrahasznosíthatóak.


A jó borok még jobbak egy kiadós szellőztetés után, ehhez pedig dekanterre van szükség. Tuti figyelemfelkeltő lesz, ha Etienne Meneau a szív érrendszerét mintázó szellőztető/kínálóját helyezzük az asztalra.


Martín Berasategui spanyol séf viszont úgy oldja meg a problémát, hogy már eleve dekantáló üvegbe töltené a bort. A koncepció lényege, hogy nem kell újra áttölteni a bort, hanem a különleges formájú palack maga végzi az ülepítést, így nem ér veszteség bennünket a töltögetéskor, ahogy a lenti ábra meg is mutatja.

0 Tovább

Tequila divat

Bár itthon elég kevés jó minőségű tequilát lehet kapni, a mexikói ital nálunk is nagyon népszerű. Az 1800 Tequila azonban a nemzetközi kínálatból is kiemelkedik. Be kell vallanunk még sosem kóstoltuk az italt de ezúttal nem is a tartalomról kell beszélnünk. A cég ugyanis rendszeresen művészeket kér fel, hogy limitált szériás üvegeket fessenek számukra. A legújabb projektben, melynek témája a luchadorok (mexikói pankrátorok) voltak, 6 művész vehetett részt.

 

 

Az üvegeken természetesen visszaköszönnek a birkózók vad maszkjai illetve az ital erejére is felhívják figyelmünket az illusztrációk. A dizájnolt üvegekből egyenként 1800 darab készül.

0 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Utolsó kommentek