Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jegyzetelj a falakra!

Biztos sok graffitis álma válik most valóra, de nem csak ők örülhetnek. Valószínűleg sokunk került már olyan helyzetbe, hogy hirtelen támadt, és persze remek ötletünk nem volt hova felírni. A felejtéstől való félelem ilyenkor olyan kínzó, hogy akár a legközelebbi buszmegálló üvegfalára is hajlandóak lennénk feljegyezni világmegváltó ötletünket.

Erre a problémára talált ironikus megoldást a meghökkentő nevű the. tervezőpárosa. Új jegyzetfüzetükben nem üres papírokkal, de még csak nem is négyzethálós lapokkal találkozhatunk, hanem 80 db. New York-i utcajelenet remek fotójával. Persze jegyzetelni ezekre is lehet, hiszen rengeteg üres felület kínálkozik a firkálásra: frissen festett falak, kisteherautók oldala, szellőzőberendezések vezetékei, utcatáblák és ki tudja még mi. Természetesen a füzetet ezután is otthon felejthetjük, de ha legközelebb az utcán támad feljegyezni-valónk legalább tudni fogjuk, mit érdemes keresni!

 

Ha tetszett a cikk kövess minket Facebookon is!

0 Tovább

Tekerj, tapizni!

Budapesten manapság két igazán trendi dolog van: az egyik biciklivel, ezen belül is országúti versenybringával közlekedni, a másik pedig saját táblagépünk, e-book readerünk, ami lehetőleg egy iPad, képernyőjét simogatva olvasgatni, wifizni különböző kávézókban.

 

A helyzet nyilvánvalóan hasonló fővárosunk nagy-testvérében, Berlinben is, hiszen ottani tervezőknek hála a két tevékenység minden eddiginél stílusosabban fonódik most össze. A több díjjal is kitüntetett Fahrer Berlin megalkotta a vázra szerelhető tablet-táskát amiben akár telefonunk, kulcsunk vagy pénztárcánk is helyet kaphat.

 

A több méretben és több mint 20 színben kapható táskákat rengeteg módon szerelhetjük a bicajra, hogy azok a legkevésbé se zavarjanak minket. Ha pedig leláncoltuk a vasparipát hátizsákként vihetjük tovább, hogy egy percig se kelljen kiszakadnunk a nélkülözhetetlen információáramlásból.

 

Ha tetszett a cikk kövess minket a Facebookon is!

0 Tovább

Iszákos fotósok

A fenti képet látva, és a mai elektronikai kütyüs trendeket ismerve biztos mindenkinek egy iPhone-ra csatlakoztatható mini tükörreflexes objektív jut eszébe. Első pillantásra mi is így voltunk ezzel. Azonban, ahogy a Photojojo oldalán megtudtuk egészen másról van szó. Az eszköz, bár megtévesztésig hasonlít egy objektívre nem is a fotózást segíti, hacsak nem szükséges valakinek legurítani egy felest, hogy megjöjjön az ihlet. A mini-objektív ugyanis valójában egy remekül kidekorált feles-pohár. Az nem kérdés, hogy egy gyakorlott partifotósnak is szüksége lehet némi lazításra, és ilyenkor jól jöhet ez, az addig az objektívek közt észrevétlenül megbúvó kis segítség.

 

Persze nem csupán alkohol fogyasztására használhatóak a pohárkák. Remek ajándék lehet ez mindenkinek, aki a fotózás megszállottja. Ha pedig nem iszik, hát tarthatja benne memóriakártyáit, csipeszeket, jegyzeteket, aprópénzt és minden egyéb mütyürt.

0 Tovább

Megint jönnek a gengszterek!

Az HBO idehaza is nagy sikerrel vetítette saját gyártású sorozatát a Boardwalk Empire-t, avagy szinkronosan a Gengszterekorzót. A 12 részes sorozat már az induláskor a reflektorok kereszttüzébe került részben Martin Scorsese rendezőnek, részben a parádés szereposztásnak hála. A '20-as évek Amerikájában éppen bevezetésre kerülő szesztilalom igencsak meglódítja az Atlantic City városméretű vigalmi negyedét uraló Enoch "Nucky" Thompson (Steve Buscemi) szekerét. A nagy haszon reményében persze az egész országból összegyűlnek a korántsem becsületes meggazdagodásra vágyók. Piti bűnözőktől kezdve, FBI ügynökökön át, bandákat uraló gengsztervezérekig találkozni itt mindenkivel.

 

Az HBO az ősszel induló második évadban sem kívánja lejjebb tenni a lécet, amit a most bemutatott kedvcsináló is bizonyít. Egyenlőre titok, hogy hazánkban mikor kezdik vetíteni Nucky-ék legújabb kalandjait, de a képsorokat látva mi már alig várjuk.

 

0 Tovább

Planking után fejvesztés

A plankingről, vagyis az arccal lefele, merev testtel fekvés 'művészetéről' már korábban beszámoltunk mi is. Az évek óta létező hobbi idén nyáron lett igazi világsiker, többek közt a közösségi oldalaknak és néhány sztár-plankernek köszönhetően. Azóta hódító útjára indult az owling is, ami egy fán gubbasztó baglyot utánzó póz, bár ez koránt sem lett akkora siker.

Talán most megvan a méltó utód, egy új őrület, melynek gyökerei az 1920-as évekig nyúlnak vissza.

Az új hóbort a horsemaning olyan új, hogy még magyar neve se nagyon van, hívjuk csak fejvesztésnek. A Lényeg, hogy az interneten egyre terjednek az olyan képek, amik egy a '20-as években készült trükkfotót reprodukálnak.

Az eredetin egy asztalon háton fekvő, fejét vesztett kislány látható, aki mintha saját levágott fejét tartaná az asztalon. Az elsőre bizarr kép természetesen nem nagy trükk. Különösebb bűvésztudás nélkül is kitalálható, hogyan készült. Most mégis úgy tűnik a a lányok, akik kiléte ismeretlen, valódi sztárokká válhatnak.

Bár a műfaj kétszemélyes, és talán komolyabb tervezést igényel mint egy hétköznapi planking biztosan vagyunk benne, hogy számos hódolója akad majd, és kíváncsian várjuk az első magyar fejvesztett fotókat!

Ha tetszett a cikk kövess minket Facebookon is!

0 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Utolsó kommentek