Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hogyan kell? Válasz mindenre

Nemrég Magyarországon is elindult egy új szolgáltatás, a 'Wikipédia praktikus változatának' mondott Hogyakell.hu. A dolog valóban a fent említett közösségi enciklopédiaóriáshoz hasonlít a legjobban: az oldalon bárki szabadon regisztrálhat és írhat új bejegyzéseket vagy egészíthet ki, módosíthat már fennlévőket. A lényeges különbség, a fiatalosra vett dizájn mellett, hogy itt valóban olyan mindennapi problémákra találunk válaszokat, mint hogyan kell átültetni növényeket; vagy használt autót vásárolni?

A jelenleg 21 kategóriába rendszerezett bejegyzések pontos számáról nincs adat, de ahhoz elég sok van, hogy nem volt kedvünk megszámolni. :) Erről jut eszünkbe, az oldalon azt is megtudhatjátok, hogyan kell írásjelekkel hangulatot kifejezni, egyszerűbben mondva smiley-kat használni.

Az oldal megalkotását egyébként többek közt az angol wikiHow és a Google azon statisztikája inspirálta, miszerint a 'Hogyan kell csókolózni?' kifejezésre havonta 12 ezren keresnek rá. Természetesen a magyarosított oldal készítői sem vállalhatták fel annak rizikóját, hogy a site az erre adott válasz nélkül induljon el, ami így rögtön az egyik legolvasottabb bejegyzés is lett.

Ha kedvet kaptatok, és úgy gondoljátok tudnátok tanácsot adni ebben abban, természetesen nem vagytok magatokra hagyva. A 'Hogyan kell Hogyan kell cikket írni?' remek kiindulópont lehet minden új önjelölt szerkesztőnek.

 

0 Tovább

Egy táska mindenek felett!

A trendek afelé tendálnak, hogy minden lehetséges feladatot és funkciót egy eszközzel, telefonnal vagy valamilyen egyéb, mini hordozható számítógéppel legyünk képesek végrehajtani. Bár gyakran úgy tűnik a tervezők jó úton járnak, szinte biztosan kijelenthetjük, hogy tökéletes munkát sose fognak tudni végezni. Az elektronikus eszközöket úgy néz ki valóban lehetséges egy dobozba gyömöszkélni, de ha valakinek határidőnapló, telefon, diktafon, fényképezőgép, internetelérés és ki tudja még mi mellett néhány 'analóg' eszközre is szüksége van az nincs kisegítve. Arról nem is beszélve, hogy gyakran a fent említett kütyük is jobban látják el feladatukat, ha nem házasítják őket össze.

A fenti problémakörből indultak ki a Grid-It! tervezői, akik olyan táskát, hordozót alkottak, ami az összes lehetséges tárgy-kombinációra remek megoldást nyújt.

 

 

Tulajdonképpen egy kívülről egyszerű laptoptáskának tűnő hordozóról van szó, ám a lényeg itt is belül rejlik. A tervezők belül egy olyan, gumis szalagokból fonódó hálót képeztek ki, ami gyakorlatilag bármilyen tárgy befogadására és egy helyben tartására alkalmas. Jól megfér egymás mellett az okos-telefon, a colstok, és az ebédre szánt banán is, mindezt úgy, hogy a külső borításnak hála védve vannak a karcolásoktól, ütődésektől. Legnagyobb előnye, hogy a sok zsebbel ellátott vagy éppen végtelen fenekű táskákkal szemben, itt első pillantásra mindennek látjuk a helyét, és nem tekeredik kábelrengeteg a csuklónkra miközben telefonunk és jegyzetfüzetünk közt a tollunkat keressük.

 

 

Az éppen szabadalmaztatás alatt álló hordozó természetesen nem csak mindennapi használatra alkalmas, de utazások során neszesszerként vagy otthon a sufniban akár szerszámtartóként is remekül haszálható.

 

 

A rengeteg méretben és elrendezésben kapható Grid-It! árazásánál is figyelembe vették a praktikus szempontokat és nem szálltak el nagyon. A kisebbek már 10 $-tól beszerezhetőek a és a nagyobbak is 50 $ alatt vannak.

0 Tovább

Gamerek figyelem! Itt a laptopok legújabb generációja!

Az elmúlt hétvége biztosan piros betűvel kerül be a számítógépes játékok rajongóinak naptárába, de egy mezei PC rajongó is örülhet, hiszen a Razer megkavarta a piacra telepedő állóvizet. A főleg csúcsminőségi kiegészítőiről, egereiről, billentyűzeteiről és fejhallgatóiról híres cég most egy egészen újszerű termékkel rázza fel az olcsó notebookok és irodai használatra éppen csak alkalmas tabletek világát.

Bemutatták ugyanis a Razer Blade névre keresztelt és általuk szerényen csak az első igazi Gaming Laptopnak titulált masinát, ami úgy tűnik rá is szolgál az elismerő szavakra. Lássuk miért!

trend trendi pc laptop játék gamer razer

A gép valóban zseniális módon ötvözi a hordozhatóságot és a kompromisszum nélküli teljesítményt. A legújabb i7-es Intel proci és a szintén nem gyenge GeForce GT 555M videókártya remekül megfér a kevesebb mint 2,5 centi vastagságú, alumíniumházban, ami a 17''-os, LED háttérvilágítású kijelzővel együtt is mindössze 3,1 kb-ot nyom.

trend trendi pc laptop játék gamer razer

Persze nem a Razer-ről lenne szó ha csak ennyi minden fért volna a gépbe. A gyönyörű „mátrixzöld” fényű klaviatúra mellett helyett kapott a cég legmenőbb technológiája, a Switchblade. Ez 10 önálló LED kijelzővel ellátott billentyűt takar, amelyeket az adott játékban használt legfontosabb funkciókkal ruházhatunk fel. A sornak azonban még mindig nincs vége. Szintén helyet kapott egy egy két funkciós LCD érintőkijelző is. Ez, ha egeret csatlakoztatunk a géphez segédkijelzőként használ és a tökéletes játékélményhez szükséges információkat jelenít meg. Ha azonban út közben játszanánk, és ezt egér nélkül tesszük, akkor multi-touch érzékelőként köt minket össze a virtuális világgal.

trend trendi pc laptop játék gamer razer

A kiváló teljesítménynek természetesen az ára sem elhanyagolható. Az amerikai megjelenést a téli ünnepek előtt tervezik 2800 $-os induló áron. Ez persze rengeteg pénz, de hogy az élmény semmi eddigihez sem hasonlítható azt az alábbi videó is bizonyítja:

Ha tetszett a cikk kövess minket Facebookon is!

Via Chip Chick

0 Tovább

Jövőbe látó mozifilmek!

Azzal talán nem lepünk meg senkit, hogy rengeteg film játszódik a jövőben, vagy legalábbis számtalan jövőre vonatkozó jóslatot láthattunk már a filmvásznon. Ezt most egy lelkes filmrajongó, a Tremulant Design nevű twitter fiók gazdája gyűjtötte össze és ábrázolta egy remek ábrán.

Itt lefelé görgetve haladhatunk előre az időben, ám rögtön az első állomásnál egy érdekes dologba ütközünk. Ha a 2012 szerzői valóban látták a jövőt bizony nem sok időnk maradt hátra pedig később is remek jóslatokkal találkozhatnánk...

Ott van például a félig ember félig gép Robotzsaruk megjelenése 2015-ben, de a Vissza jövőbe trilógiában megjósolt repülő gördeszkákat is nagyon várjuk már.

Az már kevésbé tetszik, hogy 3 évvel később egy robotok uralta, poszt apokaliptikus világban éljünk, amit a Terminátor legújabb része jövendölt. Bár a terminátor alkotóinak úgysem kell hinni: ha igazuk lenne ez a világ már 2003-ban eljött volna.

Innentől kezdve csupa borúlátó jóslattal van dolgunk, a többségét nem szívesen tapasztalnánk meg. Ez alól talán az egyetlen kivétel a Jetsons-ban ábrázolt táskává csukható repülő/autó, amire 2100-is kell várni és bár egy Alien-t is szívesen megnéznénk biztonságos távolságból 2122-ben, a Majmok bolygójának 3955-ös eljövetelét igazán nem kívánjuk utódainknak.

2 Tovább

A világító surranó

Amikor azt hinnénk, hogy már mindent kihoztak a '70-es '80-as évek retródivatjából, amit csak lehet, és különösképpen az Adidas híres Superstar cipőjét, az összes létező módon átértelmezték, feldolgozták és újraalkották már, akkor hirtelen ismét egy olyan vad újításba botlunk, hogy a szánk tátva marad.

 

A legendás háromcsíkos surranó, a Adidas Originals Super Star 80s G-SNK névre keresztelt modell ezúttal nem művészeket ihlet meg, se nem rapcsapatok múzsája. Legújabb reinkarnációjában egy mesebeli világító kígyó bőrébe bújik. Bizony, az első ránázásre közönséges, fekete-fehér Superstarnak tűnő modell zölden izzó hüllővé változik ha eljön az éjszaka, vagy UV fénnyel világítjuk meg.


A cipő így tökéletes választás lehet azoknak, akik hétköznap szeretik elkerülni a feltűnést és megbújnának a tömegben, de a hétvégi bulikban reflektorfénybe kerülnének.

A cipő hivatalos debütálása csak szeptemberben lesz, de egy kis japántudással már most a tiétek lehet.

0 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Utolsó kommentek