Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Amy Winehouse-szal hirdetik a drogot brazil dílerek

Bár bűnügyi híreket eddig sem volt szokásunk megírni, és a jövőben sem szándékozunk, most egy olyan kábítószeres trendbe botlottunk, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül.

A brazil rendőrség egy Rio De Janeiró-i rajtaütés során több száz zacskó, utcai adagokra porciózott kokaint foglalt le, amiken mind a nemrég elhunyt brit énekesnő portréja szerepelt. A kábítószert a Comando Vermelho, azaz Brazília legnagyobb, drogokkal is foglalkozó bűnszervezete készült a piacra dobni.

 

Bár a helyi hatóságok nem biztosak benne, miért is szerepelt a kábítószerbotrányairól hírhedt énekesnő képe a zacskókon, úgy vélik a helyi bandák így próbálták a fiatalabb fogyasztók számára is vonzóbba tenni a drogot. Elméletük szerint popkultúra iránt érdeklődők szívesebben próbálják ki,

majd kezdik rendszeresen használni kedvenc zenészeik, példaképeik drogjait. Igaz ez akkor is, ha az ő vesztüket épp a fent szerek túlzott fogyasztása okozta.

Mint korábban megírtuk Amy Winehouse július 23-án csatlakozott a 'Club 27'-hez, ami alatt az ilyen idősen elhunyt pop-rock sztárok csoportját szokták érteni.

 

Ha tetszett a cikk kövess minket a Facebookon is!

 

via Man Recordings

0 Tovább

Nyár végi sörszemüveg!

Bár már sokan siratták a nyarat úgy tűnik a következő pár napban igazi kánikulára kell számítanunk. Az augusztus végi UV- és kiszáradásveszélyt egyszerre orvosolja remekül a következő ötletes kis kiegészítő. A Brewsees napszemüveg első ránézésre nem sokban különbözik az összes többitől, azonban van egy olyan rejtett funkciója, aminek a fagyos nyaralásról a hőségbe hazatérve bizony nagy hasznát vehetjük: a napszemüveg szárai remek sörnyitóban végződnek!

A tervezők már korábban is sok egyéb eszközbe, kulcstartókba, övcsatba, pendrive-ba, stb., rejtettek sörnyitót, azonban ezeknek mind ugyanaz volt a problémájuk: soha nincsenek kéznél ha éppen szükség lenne rájuk. A Brewsees ezt is remekül orvosolja, hiszen napszemüveg nélkül kevesen indulnának strandolni, sőt ilyen verőfényben a sarki újságoshoz is kellemetlen lehet lemenni nélküle.

 

A lencsepár dizájnja egyértelműen a férfiakat célozza, amire az angol szlogen még egy szóviccel is ráerősít, miszerint 'Real men pry', azaz az igazi férfiak (sírás helyett) kukucskálnak. És bár a strandon egyéb látnivaló is akad bőven, mit is kereshetnének, mint egy üveg hideg sört.

Ha tetszett a cikk övess minket a Facebookon is!

2 Tovább

DJ-e vagy?

A nyári fesztiválokon egyre több helyen találkozhattatok olyan interaktív dj-eszközökkel, amelyek lehetővé teszik, hogy a szórakozóhely/színpad közönsége döntse el, mi legyen a mix következő száma. A budapesti szórakozóhelyeken is egyre több helyen láthatunk olyan okostelefonokat babráló bulizókat, akik egy-egy lájkkal eldönthetik a zenefolyam alakulását. Arra nem veszünk mérget, hogy a találmány forradalmasítja akár a szórakozást, akár a zeneipart, de a „közösségi zenehallgatás” biztos elcsíp valamit a korszellemből. Hogy is működik ez? – most a hazai fejlesztésű Noispot példáján keresztül megmutatjuk.

Azok a szórakozóhelyek, amelyek csatlakoznak a rendszerhez mindössze egy kicsiny dobozka telepítésével hozzájutnak a zenei adatbázishoz, amelyet folyamatosan lejátszanak a helyen – legyen szó délutáni háttérzenéről, vagy az esti buliról, természetesen eltérő dalkinccsel. A playlistet kivetítik a helyen, de az okostelefon birtokosok természetesen a készülékükre telepített alkalmazáson keresztül is látják, hogy mi következik, vagy miből lehet választani. Nem kell mást tenni, mint keresni a Noispot logót, bejelentkezni a hely profiljába, és lájkjainkkal már is javítani tudjuk egy-egy dal felcsendülésének esélyét. Tipikus win-win játszma: a vendég boldog, hogy a kedvenc zenéit hallja, a vendéglátós pedig örül, hogy nem  kell a közönsége ízlését pásztáznia. Mint az az áprilisi hazai indítóbulin készült videóban is elhangzik: nem utolsó ismerkedési duma, ha a kedvenc számodhoz állsz neki lájkolókat gyűjteni.

A hazai találmány már megvetette a lábát Ausztriában, Berlinben és Londonban, itthon pedig a Mika Tivadar Mulatóban, a Rézangyal Bisztróban, a Dobozban,az  Apacukában, a Bonnie Restroban, a Fogasházban, vagy épp a LeRoy Éttermekben találkozhatunk a szolgáltatással, és nyomogathatjuk a gombokat. (akit az üzleti modell stb. is érdekel, az itt többet is megtudhat)

0 Tovább

Tűzijáték – az 5 legjobb hely!

Holnap este 21:00-kor kezdődik a tűzijáték. Ez az információ nyilván senkinek sem új, így nem érdemes túl sok időt vesztegetni rá. Mi most összeszedtük nektek, melyik az 5 legmenőbb hely, ahonnan ezt a fantasztikus élmény kiteljesedhet!

 

Pesti háztető

 

Az első helyre egy nem is olyan konkrét hely került. Szinte bármelyik pesti bérház teteje alkalmas lehet, feltéve, hogy a kilátást nem takarja ki egy még magasabb szomszédos épület. Előnyei egyértelműek: a kilátás remek, és mivel csak a lakók (és ismerőseik) számára hozzáférhető helyről van szó túl nagy tömegre se kell számítani. De vigyázat! Sok ház teteje nem biztonságos, a szigetelést felszakadva beázást okozhatunk vagy megfelelő korlát nélkül akár le is zuhanhatunk.

 

Dunai hajó

 

Ez az ötlet is elég kézenfekvő, azonban egy egész család számára nem olcsó mulatság. Mivel a rakétákat a hidakról is lövik sok mindent egészen biztosan a dunai hajókról láthatunk legjobban. A MAHART több különböző méretű és felszereltségű hajója is áll az érdeklődők rendelkezésére, a legegyszerűbb sétahajókázástól az elegáns vacsorával egybekötött tűzijátéknézésig egyaránt. Az árak ennek fényében persze jelentős szórást mutatnak: fejenként 5 és 20 ezer forint között szállhatunk hajóra

 

Gellért-hegy

 

Ha nem félünk a tömegtől, sőt kedvünk támad egy kis pezsgéshez, akkor a mi helyünk a Gellért-hegy. Ha nem is innen látjuk legjobban az eseményeket, a tűzijáték remek apropó, hogy egy kellemes esti sétát tegyünk a hegy parkjaiban.

 

A felújított Margit híd

 

Bár a híd még nincs teljesen készen, a tűzijáték szempontjából amúgy is kedvezőbb déli járda már hetek óta használható. Ha jó helyet fogunk ki, és nem telepszik elénk egy kosárlabdacsapat, akkor innen nyílik a legjobb kilátás a Duna felett elterülő pirotechnikára. A tűzijátékkal együtt pedig azt is megtekinthetjük, milyen munkát végeztek a sokat bírált felújítást végző szakemberek.

 

Tévé előtt a fotelben

 

 

Utolsó ajánlatunk talán kissé meglepőnek tűnhet, mégis érdemes átgondolni. Saját lakásunk nyugalmában, a tolakodó tömeg kellemetlenségeitől és az utcai árusok megdöbbentően magas áraitól menekülve a tévéképernyőn keresztül is megcsodálhatjuk az égi eseményeket. Természetesen az élmény nem ugyanaz,de hát valamit valamiért. A tűzijátékot az RTL Klub sugározza 20:50-től.

1 Tovább

Jön az új CS!

Aki tudja, netalán csak sejti, hogy mit jelent a cím, az már egészen biztosan most lázba jött. Aki nem, az valószínűleg ezután sem fog: a Valve játékfejlesztő bejelentette a legendássá vált Counter Strike legújabb részét a Global Offensive-et!

 

A 2012 elejére ígért játékot a kor szokásaihoz híven PC-n, MAC-en, Xbox-on és PlayStation-ön is lehet majd online játszani. Az eredetileg 12 éve (!) megjelent CS minden idők egyik legnagyobb számban eladott online számítógépes játéka volt, amely a mai napig is előkelő hellyel rendelkezik a virtuális bajnokságok programjaiban. A CS:GO-ról egyenlőre keveset tudni, de az biztos, hogy nem csak megjelenésében kívánja megújítani a legendás játékot, de új pályákkal, fegyverekkel, és karakterekkel is készül a fejlesztő.

Ha tetszett a cikk kövess minket Facebookon is!

0 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Utolsó kommentek